Latest Post :
Home » , , , , » Syafie Naswip Ingin Merasai Kehidupan Seperti Remaja Lain

Syafie Naswip Ingin Merasai Kehidupan Seperti Remaja Lain

{[['']]}
Syafie yang meraih pelakon Pembantu lelaki terbaik menerusi filem Songlap pada Festival Filem Malaysia ke-25 (FFM25).


PUTRAJAYA: Pelakon Syafie Naswip mengakui dia kini sudah mula memberi ruang kepada dirinya untuk merasai kehidupan seperti remaja lain bersosial dengan teman-temannya.

Syafie, 21, berkata, sebelum ini, dia sering memberi fokus kepada pelajarannya di sekolah serta karier lakonan sehingga terpaksa membiarkan zaman kehidupan remajanya hilang begitu sahaja, malah ditinggalkan rakan-rakan kerana kesibukannya itu.

"Dulu susah, saya terpaksa fokus pada pelajaran di sekolah dan kerja-kerja lakonan sehinggakan nak meluangkan masa bersama rakan-rakan pun tak sempat.

"Sekarang ini, sudah tiba masanya saya beri ruang pada diri untuk bersosial. Bukan sosial berbentuk negatif, tetapi positif. Saya mahu merasai zaman remaja saya seperti rakan-rakan lain," katanya.
Bagaimanapun tambah Syafie, dia kini sudah pandai menguruskan masanya agar dapat melakukan pelbagai aktiviti-aktiviti yang diminati.

Dalam pada itu, Syafie yang baru sahaja meraih pelakon Pembantu lelaki terbaik menerusi filem Songlap pada Festival Filem Malaysia ke-25 (FFM25) juga bakal melanjutkan pelajaran tidak lama lagi.

"Di usia muda sebegini banyak benda yang saya ingin lakukan termasuklah menyambung pengajian saya di bidang yang sesuai.

"Namun saya akan memberi fokus kepada karier lakonan sebelum belajar. Lagipun kerjaya saya sedang berkembang.

"Malah lakonan saya sudah mula mendapat kepercayaan pengarah-pengarah untuk mengambil saya berlakon dalam filem atau drama terbitan mereka," ujarnya.

Oleh FERIDE HIKMET ATAK
Share this article :

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Gosip Terkini - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger