Latest Post :
Home » , , , » Rahsia Pelakon Zarina Zainuddin Kekal Awet Muda

Rahsia Pelakon Zarina Zainuddin Kekal Awet Muda

{[['']]}
                Gambar Datin Seri Zarina Zainuddin bersama anak-anaknya.

KUALA LUMPUR – Pelakon dan model, Datin Seri Zarina Zainuddin yang pernah mencetuskan kontroversi pada tahun 1980-an dengan gambar-gambar seksinya berkata dia kelihatan awet muda kerana mengamalkan tidur awal setiap malam biarpun kini sudah berusia 40 tahun.
Menurut ibu kepada empat anak lelaki berusia lima hingga 15 tahun ini, dia yang kini masih aktif berlakon akan tidur selewat-lewatnya pada pukul 12 malam dan bangun selewat-lewatnya pukul 6 pagi bagi mengekalkan kesegaran dan awet muda yang dimilikinya sehingga kini.

                    Wajah Datin Seri Zarina Zainuddin kekal awet muda.

“Saya tidak pernah bangun lewat selepas 8 pagi kerana jika tidak badan saya akan menjadi lemah dan kurang bermaya. Selepas bangun tidur saya akan minum air suam segelas dan kemudiannya mandi dan solat subuh. Saya juga amalkan selawat dan sapukannya pada bahagian muka.
“Selain itu, saya juga menjaga muka saya dengan membersihkannya dengan scrub dan mask, lulur badan di spa, waxing, manicure, pedicure dan menjaga kebersihan rambut. Paling penting untuk penjagaan kulit saya gunakan produk saya sendiri iaitu Addura yang terbukti berkesan,” ujarnya.
Pada masa sama zarina turut mengamalkan petua kecantikan yang diperturunkan oleh ibunya iaitu dengan menggunakan produk Jamu Bonda Basah Special yang dibuat sendiri oleh ibunya bagi mengekalkan kecantikan pelakon itu yang terserlah sehinggalah ke hari ini.
Kredit: Sumber
Share this article :

+ komentar + 1 komentar

July 10, 2013 at 5:38 AM

kka zarina di tunggu di indo bandung by nina mahmud

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Gosip Terkini - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger