Latest Post :
Home » , , , » Video Trailer Dan Sinopsis Filem Terbaru Lakonan Shaheizy Sam 'SONGLAP'

Video Trailer Dan Sinopsis Filem Terbaru Lakonan Shaheizy Sam 'SONGLAP'

{[['']]}


Filem terbaru lakonan Shaheizy Sam ini akan mula ditayangkan pada 15 Disember 2011. Filem Songlap ini menggandingkan Shaheizy Sam dengan pelakon remaja, Syafie Naswip. Filem nie kalau dilihat dari video trailer banyak jer aksi gaduh dan mencemaskan. Sinopsis Dan Video Trailer ada di bawah…

Pengarah:
Effendee, Fariza Azlina

Barisan Pelakon:
Shaheizy Sam, Syafie Naswip, Sara Ali, Omar Abdullah, Rozie Rashid, Normah Damanhuri, Hasnul Rahmat, Fauzi Nawawi, Rashidi Ishak, Lisdawati, Eizlan Yusof, Nasir Jani dan ramai lagi.

Sinopsis
Berlatarkan bandar metropolitan Kuala Lumpur, SONGLAP mengikuti kisah dua adik-beradik – AM (Shaheizy Sam) dan AD (Syafie Naswip) yang melibatkan diri dalam sindiket penjualan bayi yang diuruskan oleh seorang wanita bergelar MAMA. Kehidupan dua adik-beradik ini jauh berbeza; AM mengambil kesempatan dengan menggunakan business MAMA sebagai jalan pintas mendapatkan wang untuk kegiatan judinya, sementara AD mengimpikan kehidupan yang lebih baik dengan menyertai pertandingan tarian B-Boy. AD mula menyedari impiannya mungkin tidak tercapai setelah kehilangan kawan karibnya RAZAK kepada kancah dadah dan melihat dengan matanya sendiri nasib gadis-gadis muda yang dijual kepada sindiket pemerdagangan manusia. Apabila adik RAZAK, HAWA (Sara Ali), yang sedang hamil terjebak dengan sindiket ini, AD tidak boleh menutup mata kepada situasi ini lagi dan terpaksa berlumba dengan masa untuk menyelamatkan HAWA tanpa menyedari bapa Hawa, PAK DIN juga sedang mencari anaknya yang telah hilang. Akan tetapi, niat baik AD untuk menolong HAWA telah menggoyahkan hubungannya dengan AM, dan pergelutan mereka akhirnya mencecah tebing maut. Berdepan dengan godaan dan pengkhianatan, dan dihambat samseng ganas di jalanraya, siapakah yang akan menang dalam pertaruhan nyawa antara dua saudara ini?


Jom Saksikan Video Trailer Filem Songlap

Share this article :

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Gosip Terkini - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger