Latest Post :
Home » , , , , » Kita Kehilangan Diva Pop 'Whitney Houston'

Kita Kehilangan Diva Pop 'Whitney Houston'

{[['']]}


LOS ANGELES – Whitney Houston, yang mencipta nama sebagai ratu muzik pop selain diselubungi pelbagai kontroversi termasuk isu dadah dan masalah rumah tangga, ditemui mati di sebuah hote meninggal dunia semalam, demikian menurut laporan media. Mendiang berusia 48 tahun.

Jurucakapnya, Kristen Foster mengesahkan Houston telah meninggal dunia semalam.

Jabatan Polis Beverly Hills telah memberikan respons kepada panggilan telefon kecemasan yang diterima dari Beverly Hills Hotel semalam, kata seorang pegawai polis.

Bagaimanapun punca sebenar kematian belum diketahui buat masa sekarang.

Penyanyi pop legenda dan pelakon itu, yang pernah menguasai dunia muzik Amerika Syarikat pada 1980-an dan 1990-an, ditemui mati di hotel tersebut.

“Pada jam 3.55 petang (semalam, waktu tempatan), Whitney Houston diisytihar meninggal dunia di sebuah hotel di Beverly Hills,” kata pegawai polis Lt Mark Rosen.

Anggota paramedik memberikan bantuan CPR kepada artis itu tetapi tidak berjaya memulihkan keadaan beliau.

Katanya, tiada tanda yang jelas berlakunya sebarang kejadian jenayah di bilik digunakan artis itu.

"Kes sedang disiasat oleh polis Beverly Hills,” kataya.


Gambar Whitney Houstan yang diambil pada hari Khamis yang lalu.Houston mula menceburkan diri dalam bidang lakonan pada 1992 menerusi filem The Bodyguard dan seterusnya membintangi dua filem lagi iaitu Waiting To Exhale (1995) dan The Preacher’s Wife (1996).

"Pemenang anugerah Grammy sebanyak enam kali, Whitney Houston, salah seorang penyanyi hebat di dunia, yang telah meninggalkan nama dalam dunia muzik sejak tiga dekad lalu," kata Neil Portnow, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif The Recording Academy dalam satu kenyataan.

Pada petang Khamis lalu, Houston menarik tumpuan para pemberita dan kakitangan keselamatan berikutan tingkah laku tidak menentu, titisan peluh dan pakaian tidak kemasnya.

Anak Whitney Houston Dikejarkan Ke Hospital Kerana Tekanan Perasaan

Gambar kenangan mendiang Whitney Houstan bersama Bobbi Kristina.
 
LOS ANGELES – Anak perempuan Whitney Houston, Bobbi Kristina dikejarkan ke hospital awal hari ini, sehari selepas kematian emaknya kerana dilaporkan tertekan.“Dia dibawa ke hospital dan dirawat kerana tekanan perasaan,” kata seorang rakan rapatnya kepada AFP.
Kristina yang berusia 18 tahun dibawa ke Hospital Cedars Sinai di Beverly Hills.
Houston, penyanyi pop yang terkenal pada era 1980-an dan 1990-an teruama menerusi lagu “I Will Always Love You,” ditemui meninggal dunia di bilik hotelnya di Beverly Hilton menjelang malam Anugerah Grammy, semalam. – AFP
Share this article :

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Gosip Terkini - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger